Bestrating in Asten

Ervaren stratenmakers die jou graag van dienst zijn.

Bestrating van oprit of tuin in Asten

Toe aan een nieuwe bestrating van je oprit of een tuinpad rondom jouw huis? Neem contact op met onze erkende stratenmakers uit Asten! Een vakkundig stratenmaker geeft jou advies over hoe afwatering en fundering voor de bestrating het beste kunnen worden aangepakt. Ons netwerk biedt vakmensen uit Asten aan met veel ervaring op het gebied van bestrating en kunnen jou alles vertellen over de mogelijkheden. Ben je nieuwsgierig geworden? Vraag gratis offertes aan bij onze specialisten in Asten om te kijken wat zij voor jou kunnen betekenen!
 

Decoratieve bestrating

Lange rijen grijze tegels zijn niet meer van deze tijd. Ga eens kijken naar sierbestrating! Bij deze vorm van bestrating wordt het tuinoppervlak gevuld met siertuintegels en zijn de stenen meer decoratief dan functioneel. Naast tuintegels kun je kiezen voor opvulling met siergrind of kiezels. Lijkt het je wat, en verdient jouw terras ook een decoratieve bestrating? Neem eens een kijkje in het beschikbare assortiment en de bijbehorende prijzen van een bestratingsbedrijf uit Asten. Een stratenmaker uit Asten legt voor jou de gewenste bestrating aan!

Vakman uit Asten

Niet alleen verzorgen wij de bestrating van jouw tuinpad of oprit, wij hebben ook verstand van tuinaanleg en tuinonderhoud! Geef je de aanleg van jouw tuin liever uit handen? Onze hovenier uit Asten kan eens in de paar weken bij je langskomen om het onderhoud van jouw tuin te verzorgen. Door het contactformulier in te vullen, geven wij jou inzicht in de mogelijkheden die wij bieden en de kosten voor tuinonderhoud. Je ontvangt zo snel mogelijk één of meerdere offertes van hoveniersbedrijven uit Asten.
 

Belangrijk bij bestrating

Zoals eerder al is gebleken, is het aanleggen van een nieuwe oprit niet in een dag gedaan. Dat weten onze stratenmakers uit Asten maar al te goed. Behalve de bestrating van de oprit zelf, zijn er meer factoren waar je rekening mee moet houden. Voor een optimale afwatering is het belangrijk dat de oprit schuin naar de straat afloopt. Verder is van groot belang dat de oprit op een stevige fundering rust, om verzakking van de bestrating te voorkomen.
 

Nieuw terras

Lekker zonnen op een mooi aangelegd terras is de droom van ieder mens! En het mooiste is dat die droom best eenvoudig te realiseren is. Waar je bij de bestrating van je oprit nog wel wat hulp kon gebruiken, is een terras veel makkelijker zelf te doen. Kies het soort bestrating waar je je terras mee wilt aanleggen, en houd daarbij rekening met mogelijke patronen en je budget. Ben je zelf niet zo’n ster in ontwerpen? Dan helpt onze specialisten in Asten je graag mee vanaf de start.

Aanleg door vakman uit Asten

Ons assortiment biedt klanten uit Asten met een klein budget duurzame en onderhoudsarme kleiklinkers of betontegels. Ben je op zoek naar bestrating dat meer sfeer en elegantie uitstraalt, dan bieden wij je natuursteen of tuintegels aan die je kunt gebruiken voor sier- of tuinbestrating. Ga je voor een nieuwe look van je oprit, dan vind je in ons assortiment uiterst geschikte klinkers en betontegels. Wat je ook aanpakt en wat je ook zoekt, wij hebben het!
 

Gebakken klinkers

Duurzaamheid is in de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden in Asten. Daarom hebben ook wij een groot aanbod in duurzame klinkers voor jou in ons assortiment. Dit wordt mogelijk gemaakt door klinkers tot 1200 graden Celsius te verhitten, waardoor bestrating bestand wordt tegen de invloeden van weer en wind. Een bijkomend voordeel is dat de klinkers hun oorspronkelijke kleur en vorm door de jaren heen zullen behouden. Deze techniek wordt in Asten al op zeer veel soorten bestrating toegepast, waardoor jij een uitgebreide keuze hebt uit alle mogelijkheden.
 

Unieke bestrating

Naast de hardingstechniek waarbij stenen op een continue temperatuur worden gebakken, kun je ook kiezen voor stenen die nog volgens de oude techniek zijn gebakken. Dit houdt in dat ze in ovens met wisselende temperaturen worden gebakken. Hierdoor krijgen de stenen verschillende kleurtinten. Het effect wat dan ontstaat is een buitenterras of oprit met een authentieke look. De beste klinker om dit resultaat mee te behalen is de klinker met waalformaat (vijfduimers genaamd). Deze klinker geeft jouw bestrating een uniek karakter.

Keramiek of natuursteen

Bij het aanleggen van een nieuw terras heb je een aantal mogelijkheden. Over het algemeen valt de keuze op keramische bestrating. Allereerst is dit een goedkopere optie dan andere materialen. Daarnaast is keramiek goed bestand tegen chemische stoffen en zuren. Heb je echter wat meer te besteden, en wil je jouw bestrating net een wat luxere uitstraling geven? Verdiep je dan eens in het gebruik van natuursteen. Het voordeel hiervan is dat elke steen uniek is en in vele kleuren verkrijgbaar is. Met natuursteen geef je jouw bestrating een eigen karakter.
 

Problemen met bestrating

Heb je net je terras aangelegd maar begint de bestrating te verschuiven of te verzakken. De oplossing die onze stratenmakers uit Asten aanraden zijn opsluitbanden. Deze banden moeten zo’n 2 centimeter onder de bovenkant van de bestrating geplaatst worden. zo voorkom je dat de opsluitbanden boven de bestrating uitkomen. Naast verschuivingen of verzakkingen, kun je ook te maken krijgen met hoogteverschil in je bestrating. Wanneer dat het geval is, kun je het beste pallisadebanden gebruiken. Deze zijn bij elke bouwmarkt in Asten te vinden, in hoogtes van 25 tot 50 centimeter. Bij vragen staan wij voor je klaar!
 

Gebruik van grind

Geen zin meer om iedere zaterdagochtend het gras te maaien en wil je je grasveld aankleden door mooie paadjes aan te leggen? Ons hoveniersbedrijf uit Asten raadt aan om een stuk van je grasveld in te wisselen voor sierbestrating. Mocht je voor grind kiezen, is het wel belangrijk om onder deze bestrating een onkruidwerend zeil te leggen. Wil je je tuin aanpakken, dan kan dit tegen een scherpe prijs! Grind is gemakkelijk te plaatsen en eenvoudig te leveren in Asten.
 

Kosten bestrating

Het aanleggen van bestrating brengt een kostenplaatje met zich mee. Wil je weten wat het bestraten van een oppervlakte in Asten kost? Een stratenmaker uit Asten rekent een gemiddeld uurloon van zo’n 30-40 euro. Daarbij komen de kosten van de tuintegels die jij gekozen hebt. Verder treft de stratenmaker bepaalde voorbereidingen en brengt hij materiaal met zich mee. Via onze pagina vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan, zodat de prijs voor jouw klus door ons kan worden berekend.

Service stratenmaker uit Asten

In het geval dat pallisadebanden niet voldoende zijn om hoogteverschillen in je tuin te voorkomen, schakel je een specialist uit Asten in om je tuin te egaliseren. Je hebt dan meteen de optie om een tuinpad aan te leggen. Hiervoor kun je tuintegels gebruiken met een extra beschermlaag tegen onkruid en invloeden van het weer. Deze bestrating schaf je aan via een tuinbestratingsexpert uit Asten. Mocht je meer van grind of standaard klinkers houden, dan kunnen stratenmakers uit Asten ook hiermee het tuinpad voor je aanleggen. Zoals eerder aangegeven, is het bij grind wel belangrijk dat het op onkruidwerend zeil wordt gestort.
 

Soorten bestrating

Een populaire vorm van bestrating in Asten zijn kasseien, door de ronde vorm ook wel kinderkopjes genoemd. Kasseien kunnen als bestrating van jouw oprit of je terras dienen. Door hun authentieke uitstraling, zijn ze bij veel mensen uit Asten erg gewild. Het enige minpuntje is dat in tegenstelling tot klinkers, kasseien niet zo strak te leggen zijn. Hierdoor is de bestrating uiteindelijk niet zo egaal. Het voordeel van kasseien daarentegen is dat ze in verschillende kleuren, soorten en maten te verkrijgen zijn.
 

Offerte vakman uit Asten

Onze ervaring leert ons dat wij pas een goed beeld kunnen schetsen van de precieze kosten, als wij alle details van de uitvoer van de bestrating in beeld hebben. Wij moeten weten of je van tuintegels gebruik wilt maken, of toch liever natuursteen of betontegels als bestrating wilt. En gaat het om de hele tuin gaat of maar om een gedeelte? Pas dan kunnen we een definitieve prijsopgave voor je maken. Wil je zo’n prijsindicatie ontvangen? Via onze site vul je een contactformulier in. De specialisten uit ons netwerk in Asten sturen je dan een offerte toe. Naar aanleiding daarvan kies jij de stratenmaker die het beste met jouw wensen en budget overeenkomt. Je wordt gegarandeerd goed en snel geholpen!

Wij hopen dat je goed geïnformeerd bent en dat wij jouw bestrating mogen leggen!