Natuursteen

Ervaren stratenmakers die jou graag van dienst zijn.

Maakt elke tuin mooier

Altijd al een prachtig natuurstenen pad in je tuin willen hebben? Of een geheel terras aangelegd met natuursteentegels? Geen enkel probleem voor onze bestratingsbedrijven. Wij hebben een ruim assortiment natuursteenproducten, voor ieder wat wils. Bij iedere stijl en iedere woonwens bieden onze vaklui passend natuursteen. Van klassieke tot moderne en exclusieve steensoorten en afwerkingen: wij helpen je graag mee om je droomtuin te realiseren.

 

Oerproduct met duizenden mogelijkheden

Natuursteen bestaat uit versteend sediment (zand, kalk, klei) of vloeibaar gesteente (magma, lava). Het is miljoenen jaren oud en dus een echt oerproduct. Wereldwijd wordt natuursteen gewonnen in groeven. Het is zeer hard materiaal en dat maakt van natuursteenwinning een soms lastige en tijdrovende bezigheid.

 

Omdat natuursteen een echt natuurproduct is, is het in perfecte harmonie met bomen, planten, bloemen en water. Ideaal voor een tuin, omdat de rust die uitgaat van oeroude natuursteenelementen ook echt ervaren wordt. Met een natuurstenen terras kun je daadwerkelijk even een stapje terug doen en puur genieten van de natuur en de rust om je heen.

natuursteen

Natuursteen soorten

Voor een tijdloze en natuurlijke look kies je natuursteen. De eigenschappen en keuren van een natuurstenen tegel worden oorspronkelijk bepaald door de natuur. Er zijn zoveel verschillende soorten dat er voor ieder budget en passend bij iedere smaak een geschikte steen te krijgen is. Daarnaast is het eenvoudig om de structuur van natuurstenen terrastegels aan te passen door ze bijvoorbeeld te polijsten. 

 

Met de volgende natuursteensoorten kunnen wij jouw tuin bestraten:

 

  • Marmer Kleisteen/leisteen
  • Kalksteen Kwartsiet
  • Graniet Zandsteen
  • Gabbro (Chinese) Hardsteen
  • Gneis Travertijn

 

Deze natuurstenen zijn vervolgens in vele varianten verkrijgbaar. Als er intensief gebruik wordt gemaakt van een terras is het bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor een hardere natuursteen, zoals een granietsoort. Dit type natuursteen is keihard en daarom minder krasgevoelig.

 

Natuurlijke kleuren

 

Natuursteen is verkrijgbaar in vele natuurlijke kleuren. Zo is kwartszandsteen leverbaar in verschillende grijstinten, bruin of bijvoorbeeld okergeel voor een oosters tintje. Hou je van een beetje kleur in de tuin? Dan zijn er zelfs veelkleurige stenen om een speels effect te bereiken. Zoals gezegd kan natuursteen ook bewerkt worden om een gewenst effect te creëren.  

 

Op dit moment is grijs hardsteen (uit China) erg populair. Bij gebruik wordt de grijstint steeds donkerder, totdat er een antraciet geheel ontstaat. Klimaatveranderingen kunnen ervoor zorgen dat de grijze tint weer terugkomt. Als dit niet gewenst is, kan er geïmpregneerd worden met een kleurverdiepend middel om zo de antraciet tint terug te krijgen en de stenen te beschermen. Deze natuursteensoort is naast terrastegel bruikbaar voor allerlei toepassingen, denk aan bloembakken of vijverranden.

Wij hopen dat je goed geïnformeerd bent en dat wij jouw bestrating mogen leggen!