Sierbestrating

Ervaren stratenmakers die jou graag van dienst zijn.

In alle soorten en maten

Het mag eigenlijk in geen enkele tuin ontbreken: bestrating van paadjes en terrassen. Dit is het meest praktische onderdeel van een tuin en hier zullen vele uurtjes op doorgebracht worden. Sierbestrating kan jouw tuin en jouw woning compleet veranderen. Een huis kan door een juist ingerichte tuin een echte upgrade krijgen, bijvoorbeeld een zeer chique aanzicht of juist een moderne of rustieke charme. De keuzes die je maakt voor sierbestrating en het ontwerp zijn bepalend voor het aan- en uitzicht van je woning.

 

Bepaal het aan- en uitzicht van je woning

 

De laatste jaren is de vraag naar sierbestrating flink toegenomen, daarom is het aanbod tevens sterk gestegen. Er zijn tegenwoordig legio mogelijkheden wat betreft tegelmaterialen: beton, grind, natuursteen, gebakken steen, hout, klinkers… Verzin het maar, onze stratenmakers leggen iedere tegel in jouw tuin. Je kunt ook bij ons terecht voor advies over een passende terrastegel. Het is namelijk aan te raden dat je sierbestrating in een stijl kiest die zowel bij jouw tuin als bij jouw woning past. Zo wordt het samen één stijlvol geheel.

 

Een tuin is het visitekaartje van een woning en daarvan wil je natuurlijk dat het er mooi uitziet. Sierbestrating gaat in de meeste gevallen minstens tientallen jaren mee, dus het is belangrijk dat je meteen een goede keuze maakt. Over het algemeen kies je maar één keer sierbestrating, dus neem deze beslissing niet zomaar en denk er goed over na. Een factor om rekening mee te houden tijdens het ontwerp- en beslisproces is uw portemonnee. Een betontegel is namelijk aanzienlijk goedkoper dan een sierbestrating van natuursteen. Je kunt uiteraard ook combinaties maken van steensoorten.

Materiaalkeuze bij sierbestrating

Naast dat de sierbestrating bij jouw woning moet passen zijn er nog een aantal andere factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van materiaal. Na het maken van een grove indeling kun je gaan nadenken over de materiaalkeuze. Omdat het zo lang mee gaat is het vaak verstandig om voor neutrale kleuren te kiezen, wees wel voorzichtig met de kleur wit: sierbestrating in het wit is vaak erg schreeuwerig en de nadruk wordt daarmee heel erg op het pad of het terras gelegd, planten gaan dan een ondergeschikte rol spelen.

 

De materialen die onze bestratingsbedrijven bieden zijn onder andere:

 

  • Baksteen
  • Beton
  • Natuursteen
  • Hardsteen
  • Grind
  • Marmer
  • Graniet
  • Leisteen

 

Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo hebben natuurstenen tegels bijvoorbeeld een mooie, natuurlijk uitstraling, maar ze zijn daarentegen vrij prijzig en niet erg milieuvriendelijk. Betontegels zijn daarentegen een stuk goedkoper en minder milieubelastend. Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet en kunt houden.

 

Wilt u weten welk materiaal voor jou de meest passende keuze is? Of wil je weten welke siertegel je ontwerp het beste uit laat komen? Onze steenexperts kunnen je hierin perfect adviseren. Om een idee te krijgen van de kosten kun je ook altijd even vrijblijvend een offerte aanvragen.

Wij hopen dat je goed geïnformeerd bent en dat wij jouw bestrating mogen leggen!