Terrasbestrating

Ervaren stratenmakers die jou graag van dienst zijn.

Jouw wensen centraal

Een mooi terras is van grote toegevoegde waarde voor jouw woning, maar ook voor jouw woongenot. In de zomer genieten van de tuin, kan het beste op een goed aangelegd en passend terras. Met passend bedoelen wij dat een terras het mooiste uitkomt als het past bij je woning. Een schattige cottage met een moderne, strakke tuin en grote betontegels is minder aantrekkelijk dan dezelfde cottage met een weelderige tuin en natuurstenen tegels. Dit alles is uiteraard een kwestie van smaak, maar mocht je niet goed weten welke stijl het beste aansluit bij je wensen: vraag ons om advies.

 

Tuin ideeën

 

Er zijn veel verschillende stijlen waarin je jouw terras en gehele tuin kunt uitvoeren. Ook zijn er elementen te kiezen die jouw tuin een eigen karakter geven, zoals een pergola of een bijvoorbeeld een mooi tuinbeeld. Om je een paar ideeën te geven hebben wij een aantal tuinstijlen voor je uiteengezet. Wij kunnen deze stijlen voor je verwerken in je eigen terras en in je tuin. Daarvoor vraag je gewoon even een vrijblijvende offerte aan. Staat jouw tuinwens er niet bij? Wij denken graag met je mee voor een passende stijl samen met een passend ontwerp. 

Stijlen

  • Rustieke Toscaanse tuin

Kies je voor rustieke elegantie, dan is een Toscaans tuinontwerp wellicht iets voor jou. Deze typische Italiaanse stijl ziet je terug in de gelijknamige streek Toscane. In een Toscaanse tuin wordt onder andere gebruik gemaakt van planten (in terracotta potten, bijvoorbeeld kruiden als rozemarijn, oregano en basilicum) in terracotta potten in combinatie met bijvoorbeeld een mooie houten bank. Denk ook aan beeldhouwwerken, waterfonteinen, paadjes met stapstenen, groentetuinen, fruitbomen en een inrichting met enkele typische Toscaanse (aarde)kleuren.

 

  • Formele Franse (barok)tuin

Als je houdt van strakke lijnen en symmetrie is een Frans ontwerp een goede manier om je tuin in te richten. Deze stijl is niet alleen geschikt voor grote landhuizen, maar kan met de juiste materialen ook heel goed bij een bungalow of zelfs een blokhut passen. Over het algemeen denkt men bij een baroktuin meteen aan buxushagen en bloemenlijnen, maar dat hoeft helemaal niet. Dit geldt tevens voor het onderhoud: kies de juiste invulling en je hoeft alleen af en toe perken te wieden, naast de onderhoudsbeurten in het voor- en najaar. Een goed geplaatste pergola past overigens ook goed in een Franse tuin.

 

  • Tuin met een pergola, (planten)boog

Een klassieke tuin met veel groen en mooie bloemen, daarin misstaat een pergola niet. Een pergola, of plantenboog, kan op meerdere plaatsen tot zijn recht komen. Het kan bijvoorbeeld als ingang dienen van een terras, of meerdere terrassen, of van de gehele tuin. Bij het plaatsen van een pergola dient er rekening gehouden te worden met de stijl van de woning en de tuin. De boog moet tevens hoog en breed genoeg zijn om er planten op en overheen te laten groeien.

 

Voor meer informatie over deze of andere stijlen voor je gehele tuin of enkel je terras kun je altijd even contact opnemen. Wij vertellen je graag meer over onderhoudsvriendelijke materialen, helpen je bij het maken van een ontwerp en nemen je de gehele aanleg uit handen.  

Wij hopen dat je goed geïnformeerd bent en dat wij jouw bestrating mogen leggen!