Tuin bestraten

Ervaren stratenmakers die jou graag van dienst zijn.

Onderhoudsvriendelijk

In iedere tuin liggen wel een paar tegels. Of het nu alleen een paar stapstenen zijn, een paadje of een compleet terras: bestraten moet altijd goed gebeuren. Je wilt niet na een jaar geconfronteerd worden met verzakkingen en scheve tegels. Of dat jouw terras na de eerste de beste regenbui verandert in een zwembad. Als je niet weet hoe je dit soort problemen kunt voorkomen, is het van belang dat je een terras of pad laat bestraten door een vakman.

 

Onze vakmannen kunnen jouw tuin bestraten met iedere tegelsoort. Van betontegels tot klinkers en natuursteen tot kasseien en rubberen tegels. Daarnaast moet je ook denken aan bijmaterialen. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld beton- bielzen en banden, stapelstenen, muurelementen, schanskorven, grind, afwerkranden en meer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij kunnen je adviseren in het maken van de juiste keuze, zodat de stijl van uw tuin perfect aansluit bij jouw woning.

 

Legverbanden voor bestrating

 

Het bestraten van een tuin is geen simpel karweitje. Het is geen kwestie van tegels neerleggen en klaar is kees. Allereerst moet er gezorgd worden voor een goede ondergrond, dat is de basis van een mooi bestraat terras. Een ondergrond is van zand, is waterpas en is goed afgetrild. Vervolgens moet er bepaald worden hoe een tegel geplaatst wordt. Dit noemen we een legverband. Er zijn vele legverbanden mogelijk, hieronder noemen we een aantal veel gebruikte legverbanden.

 

  • Wildverband
  • Halfsteensverband
  • Blokverband
  • Banenverband
  • Patroonverband
  • Keperverband
  • Molenwiekverband
  • Elleboogverband
  • Creatief

Tips bij het bestraten van je tuin

Wij laten je graag voorbeelden zien van legverband typen. Zo weet je precies hoe jouw tuin en terras eruit komen te zien. Naast de uitstraling bepaalt de manier waarop stenen worden gelegd de stabiliteit en stevigheid van de bestrating. Voor een oprit is bijvoorbeeld een steviger legverband vereist dan voor een tuinpad of een terras.

 

Als tip geven wij jou om te kiezen voor één tegelsoort, om te voorkomen dat het te bestraten gedeelte onrustig wordt. Deze tegelsoort kun je dan bijvoorbeeld wel in verschillende maten aanschaffen. Onze vakmannen kunnen je precies vertellen welk legverband hier het beste bij past. Ook voor advies over de best passende tegelsoort bij het legverband van jouw keuze helpen wij je graag.

 

Een terras of tuinpaden moeten niet alleen mooi zijn als het wordt gelegd, het moet ook mooi blijven. Daarom zijn er tegenwoordig speciale coatings. Een coating kan over de bestrating worden aangebracht, zodat er minder slijtage optreedt en er dus minder onderhoud nodig is. Nog een onderhoudsvriendelijke tip is het gebruik van grote tegels. Een terras met grote tegels heeft minder voegen en dat betekent minder last van onkruid of andersoortig vuil tussen de tegels.

 

Voor specifieke tips, meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak kun je contact opnemen. Wij brengen je in contact met de professionele bestrater bij jou in de buurt.

Wij hopen dat je goed geïnformeerd bent en dat wij jouw bestrating mogen leggen!